Home About Stuffs Twitter Follow Dash

landlord


" I just wanna fly away with my friend from all the bitch for a while "

INSTAGRAM


Credits

© Template design by Adila. thanks for Base code by Atiqah.

Tutorial ; Buat Header Guna Photoscape
Sunday, 8 December 2013 • 00:02 • 0 comments



Assalamualaikum ! Lailailai~~ Seperti yg dijanjikan,Aimi nak bagi tutorial buat header guna photoscape kan? Okayy.First of all, Korang kene pegi ; Pixlr.com Okay. Tengok tuto begambar dekat bawah ni .


Okayy. Lepastu akan keluar mcm ni ;


lepas tu,masukkan WIDTH BLOG KORANG . Height ; 200
Dan yg paling penting, sila Tandakan Transparent 



Hasilnya,akan jadi macam ni kan?


Lepastu,tekan File,dan tekan save.


Dah nak siap pun. Taip nama header korang tu. And pilih PNG untuk transparent.


Dah siap kan? Tekan la OK! ^^

Lepas tu,Bukak photoscape korang tu,pegi dekat editor, And bukak balik file korang tadi. 

dan selamat mengedit. ^^ 


















0 Comments:

Post a Comment


|