Home About Stuffs Twitter Follow Dash

landlord


" I just wanna fly away with my friend from all the bitch for a while "

INSTAGRAM


Credits

© Template design by Adila. thanks for Base code by Atiqah.

Resepi Kek Batik Paling Senang !
Thursday, 19 December 2013 • 22:55 • 0 comments



Assalamualaikum uolls. Dah makan? Belum? Pegi makan cepat,nanti perut kembung.. xD I'm caring right? ^^

Kek Batik adalah kek yang paling senang untuk dibuat diabad ini. sebab tak perlu nak bake,kukus, or anything yg menyusahkan and makan masa berejam.

Semalam aku buat kek batik ni dalam pukul 6:00 ptg macam tu. Pukul 9:00 malam baru aku makan ahahah tak sabar kan?sepatutnya elok dibiarkan sejuk semalaman . ^^

Bahan-Bahan;
- 250gram Butter//Majerin
-1 packet kecik milo, // Tak kisah 3 in 1 ke,original ke, pakai je.
-1 tin susu manis // Jenama apa je.
-1 packet biskut marie

First off all,Cairkan majerin or butter dengan api yg paling sederhana *Bukan paling kecil tau*

Lepastu,tunggu sampai dia cair macam minyak tekstur dia. Kacau-ii la sikit yeee..

Kemudian,masukkan milo *Tuang je semua* Dan jugak susu manis. Susu manis ni,kalau korang rasa macam manis gila, kurangkan kepada setengah tin ke,atau secukup rasa. Depends on people la kan. Ada yg suka manis,ada yg tak.

Buat kek batik ni,korang kene selalu kacau,supaya,tak berketul.kalau dah sedikit berketul,letak air sedikit.Jangan banyak sangat.Jadi bubur karang. -,-'

Lepastu,letakkan plastik berbentuk petak dekat atas loyang.Dah tu,masukkan selapis coklat milo and marjerin + susu manis yg korang kacau tadi.Selang seli kan dgn Biskut marie.ulang langkah ni sampai korang punya coklat milo tadi tu dah habis.

Dah siap? Masukkan la dalam peti sejuk. Tunggu dalam 2 - 3 jam macam tu. Bagi yg suka keras,Nak tunggu semalaman pun boleh!

Tujuan letak plastik atas loyangtu untuk menyenangkan korang bila nak keluarkan dia nanti. Sebab bila dah keras kan payah. Kek batik ni ade banyak cara dia. Ada yg letak telur,serbuk koko,minyak dan sebagainya.Tapi,ini adalah resepi yg paling senang ! ^^

-Selamat Mencuba!- ^^


0 Comments:

Post a Comment


|